Wat is standje 69? De beste tips en variaties!

Wat is standje 69? De beste tips en variaties!

Standje 69 is ongelofelijk populair en ontbreekt vrijwel in geen enkele slaapkamer. Ben je nog niet bekend met standje 69 dan helpen we je graag op weg, maar ook voor de gevorderde hebben we heugelijk nieuws! Met dit standje kan je namelijk ongelofelijk veel variëren en wij weten zeker dat je er een aantal niet kent. Perfect dus om je partner vanavond nog eens te verassen!

Wat is standje 69?

Standje 69 wordt ook wel soixante-neuf genoemd en is een standje waarbij partners elkaar tegelijkertijd oraal kunnen bevredigen. Hierbij ligt meestal één van de twee op de rug terwijl de ander boven plaatsneemt. Hierbij zit degene op zijn knieën over het hoofd van de partner gebogen naar de penis of vagina. Nu kunnen beide elkaar perfect oraal bevredigen!

Wil je meer controle? Bovenop is hiervoor de beste plek

Tips voor standje 69

Standje 69 kan je geheel naar eigen wens invullen. Er zijn geen regelen wie bijvoorbeeld waar plaatsneemt en ook niet wat je wel en niet moet doen. Net zoals bij veel andere dingen met seks is alles naar persoonlijke wens in te vullen. Daarom hebben we een aantal tips die handig zijn als je standje 69 tot een succes wilt maken

Douche

Douche is de ideale start om elkaar wat op te warmen. Naast dat je elkaar alvast wat kan plagen, is het ook fijn om allebei onder lekker fris te zijn. Beide zullen zich hier prettiger bij voelen.

Douche

Ander uitzicht!

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit of je onder of boven plaatsneemt. In beide gevallen is het uitzicht totaal anders en dat kan even wennen zijn. Zeker wanneer je bovenop zit dan kan het wat onwennig zijn. Tenslotte kijkt je partner zo je kont in. Niets om voor te schamen natuurlijk, maar besprek dit wel even als jij je hier wat ongemakkelijk bij voelt.

Afwisseling is the key

Het klinkt gek, want standje 69 was toch bedoelt om elkaar oraal te bevredigen? Maar aangezien je naast je mond en tong ook nog je handen vrij hebt, is het zonde om deze niet te gebruiken. Zo kan je elkaar naast kussen en likken ook strelen. Wisseling af zodat je partner steeds voor een aangename verassing komt te staan.

Geniet vooral

Wanneer je druk bezig bent, kan het zomaar dat je vergeet om te genieten. Je wilt natuurlijk je partner een fantastische beurt geven, maar vergeet niet dat dit andersom ook geldt. Is het genot zo lekker dan is het helemaal niet erg om even te stoppen en (enkele seconden) te genieten. Na een kleine break kan je jou partner extra verwennen door het enorme genot wat jij hebt ontvangen.

Gebruik kussens

Standje 69 klinkt ontzettend comfortabel, maar na een paar minuten ga je toch wel wat kramp krijgen. Zeker de persoon die onderop ligt kan wel wat hulp gebruiken. Doe bijvoorbeeld een kussen onder het hoofd zodat ze minder moeite hoeft te doen om de ander te bevredigen. Ook een kussen onder de billen zorgt ervoor dat de persoon bovenop minder diep hoeft te zakken. De extra steun zorgen voor nog meer plezier

Kussens zijn ideaal om het extra comfortabel te maken

Speeltjes voor extra plezier

Zeker voor degene die standje 69 al vaker hebben gedaan, zullen wel wat variatie kunnen gebruiken. Seksspeeltjes zijn daar de ideale toevoeging voor. Hierbij denken we al gauw aan de vrouw, maar ook de man kan je ondertussen verwennen. Gebruik bij hem bijvoorbeeld eens een masturbator en bij haar een leuke vibrator zoals een luchtdruk vibrator. Zo kan je elkaar tegelijkertijd verwennen en heb je extra afwisseling.

Variaties op standje 69

Het “normale” standje 69 is bij veel mensen bekend. De één ligt op zijn rug terwijl de ander 180° gedraaid bovenop plaatsneemt. Beide kunnen hierdoor elkaar oraal bevredigen. Maar het standje is op nog veel meer manieren uit te voeren waardoor het nog spannender in de slaapkamer zal worden.

Man onder & vrouw boven

Dit is voor veel mensen het meeste normale normale standje 69. De vrouw ligt bovenop terwijl de man op zijn rug onderop ligt. Het grote voordeel van deze manier is dat de vrouw de touwtjes in handen heeft. Zo kan ze met haar heupen wat makkelijker bewegen om de juist stimulatie te krijgen. Maar het grootste voordeel is dat zij meer controle heeft hoe diep zij de penis in haar mond neemt.

Vrouw onder & man boven

Dit is al wat moeilijker, maar daarom niet minder lekker of leuk. De vrouw ligt hierbij bovenop en de neemt neemt bovenop plaats. Zeker als vrouwen de penis wat dieper in hun mond kunnen nemen is dit standje erg leuk. De man kan op deze manier namelijk haar mond neuken wat erg opwindend kan zijn.

Standje 69 zijwaards

Bij deze versie ga je allebei op je zij liggen en leg je de buitenste been over de ander heen. Hierdoor kom je makkelijk bij elkaars penis of vagina waardoor je elkaar makkelijker oraal kan bevredigen. Vaak ligt dat wat makkelijker waardoor je het langer vol kan houden.

Standje 69 staand

Eerlijk is eerlijk dit standje is lang niet voor iedereen weggelegd en zeker niet om langere tijd te doen. Hierbij zal de man aan het werk moeten en zijn vriendin omgekeerd op moeten tillen. Zover zodat hij de clitoris ken likken en zij met haar hoofd voor zijn kruis hangt. Nu kan zij haar gang gaan en hij haar clitoris heerlijk verwennen.

Downward facing dog

Hierbij gaat de man op zijn billen zitten terwijl de vrouw met haar billen richting het gezicht van hem plaatsneemt. Nu bukt ze voorover zover zodat ze zijn penis in haar mond kan nemen. Ondertussen kan hij zittend haar bevredigen. Een beetje lenig moet je hier als vrouw wel voor zijn!

Gebogen 69

Deze is iets makkelijker als de Downward facing dog. Hierbij gaat de man op zijn knieën zitten en neemt de vrouw weer plaats voor de man met haar billen naar hem toe en gezicht van hem af. Ze buigt nu bijna 180° naar beneden zodat ze bij zijn penis kan komen. Hij kan ondertussen haar vagina liggen en strelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *