Libido verhogen: 10 beste tips voor meer zin in seks

Libido verhogen: 10 beste tips voor meer zin in seks

Je libido verhogen is perfect voor degene die het gevoel van geen zin in seks hebben. Tenslotte is seks één van de fijnste dingen tussen een koppel en speelt het in veel relaties een belangrijke rol. Tegelijkertijd is er niets lastiger om van het ene op het andere moment zin te hebben in seks. Veelal zijn kinderen, stress of bijvoorbeeld de sleur in je relatie het grote probleem. Ben jij opzoek naar weer het vuur tussen de lakens dan ben je hier aan het juiste adres! Lees hier de 10 beste tips om je libido te verhogen

Voor ik inga op hoe je direct je libido kan verhogen is het handig om precies te weten wat je libido nou is? Simpel uitgelegd is het term die aangeeft hoeveel behoefte een persoon heeft aan seks. Je kan dus stellen wanneer jij een laag libido hebt dat je minder verlangen hebt naar seks. Omgekeerd geldt natuurlijk dat mensen met een hoog libido meer verlangen hebben naar seks. Libido is dus niet iets meetbaars, maar een bepaald gevoel/lust.

Weg met al het negatieven!

Stress is voor heel veel dingen in het leven een slechte raadgever. Stress zorgt er namelijk voor dat je hormoonhuishouden compleet verandert. Het lichaam maakt namelijk het stresshormoon cortisol aan en dat gaat ten kosten van bijvoorbeeld sekshormoon DHEA. Dit hormoon zorgt er namelijk voor dat je lustgevoel hebt en dat is dan weer nodig om zin te krijgen in seks.

Kortom zorg ervoor dat je grip krijgt op alles wat te maken hebt met stress. Heb je het druk op je werk zorg er dan voor dat je er meer grip op krijgt en het niet mee naar huis neemt. Richt je op de positieven dingen van het leven en probeer eens wat minder bezig te zijn met de mindere dingen. Je zal zien dat naar verloop van tijd niet alleen jij positiever wordt, maar ook je seksleven.

Maak je seksleven wakker!

Wanneer je seksleven ingedut is dan moet je deze eerst een opkikker geven. Lastig, maar begin gewoon eens bij jezelf! Hoelang is het geleden dat je aan masturbatie hebt gedaan? Streel jezelf eens wat vaker en geniet van je eigen lichaam. Van je eigen lichaam houden is trouwens sowieso ontzettend belangrijk als jij je libido wilt verhogen. Geniet je van je eigen lichaam en het stimuleren ervan dan zal je zien dat het verlangen naar seks direct zal toenemen. Overigens is een nog betere tip om gewoon lekker samen te stimuleren. Super spannend en waarschijnlijk leer je elkaar hier nog beter door kennen.

Prikkel je fantasie

Zin in seks begint vaak in het hoofd. Door het fantaseren en denken aan seksualiteit zal je merken dat de zin naar seks ook een klein beetje toeneemt. Mijn tip is dan ook om ten eerste je seksfantasie toe te laten. Zit je op je werk achter je computer en denk je ergens aan duw deze dan niet direct weg, maar laat deze gedachtes even toe. Maar nog veel belangrijker is om je fantasie te prikkelen. Lees bijvoorbeeld seksverhalen of kijk eens wat porno om zo meer inspiratie te krijgen. Je zal snel merken dat niet alleen de zin in seks zal vergroten, maar ook je fantasieën zullen toenemen.

Vernieuwing zorgt voor passie

Routine is dodelijk als het gaat om je libido verhogen. Niet zo gek, want zodra je iedere keer kan voorspellen wat er gaat gebeuren dan zal de spanning verdwijnen. Het gevaarlijkst is nog wel dat de routine een gewoonte word en je beide hier steeds naar handelt. Kortom als je niet oppast lig je één keer in de twee weken op de dinsdag een paar minuten missionaris te doen om vervolgens te kunnen slapen.

Zorg er daarom voor dat er altijd iets onvoorspelbaars in je blijft. Wacht bijvoorbeeld niet altijd tot de tv uitgaat voordat er begonnen kan worden. Een tv programma kan nooit belangrijker zijn dan een fijne seksbeurt. De ander zal er dus niets op tegen hebben als jij alvast een voorproefje geeft op wat de ander te wachten staat.

Tevens zorgt vernieuwing voor nieuwe behoeftes en verlangens waardoor het seksleven ook een stuk leuker zal worden. Wanneer je iets heel vaak hebt gedaan, kan het saai worden en brengt iets nieuws direct wat spannends. Een anders standje, een andere manier van stimuleren of een andere plek kan al wonderen doen! Oh ook een nieuw seksspeeltje kan bijdragen aan een nieuw verlangen!

Controleer je medicijnen

Medicijnen zijn soms onvermijdelijk, maar kunnen een slechte werking hebben op je hormonen. Zo zijn bijvoorbeeld medicijnen tegen depressie, kalmeringsmiddelen en bètablokkers een boosdoener voor je seksdrang. Ben je medicijnen gaan slikken dan is het verstandig om te kijken of deze invloed kunnen hebben op je gesteldheid. Een absolute tip is hiermee naar de dokter te gaan en te kijken of je dit kan aanpassen. Soms zijn er oplossingen om bijvoorbeeld ander type medicijnen te nemen.

Voor de vrouwen geldt overigens dat anticonceptie zoals de pil een echt boosdoener kan zijn voor je libido. Wil jij dus je libido verhogen dan kan je te overwegen om over te stappen naar een pil zonder testosteron.

Voel je sexy en aanrekkelijk

Wil je echt je libido verhogen dan moet je aan jezelf werken wanneer jij je niet sexy en aantrekkelijk vind. Wanneer jij jezelf sexy vind dan zal je dit ook uitstralen op de ander. Andersom is het natuurlijk nog veel belangrijker! Wanneer jij je sexy voelt dan zal jij je ook lekkerder in je vel voelen zitten en dat is weer belangrijk voor de zin in seks.

Wees dus niet te kritisch op jezelf. Stop met jezelf altijd weg te cijferen en het zoeken naar wat allemaal beter kan. Ja je wordt ouder en je lichaam verandert, maar daar heeft iedereen mee te maken. Omarm de veranderingen, werk af en toe aan je lichaam en geniet er vooral van.

Scheer die benen en wie weet wat nog meer. Koop dat sexy lingerie setje en die sexy nachtkleding eens en gooi dat oude slaapshirt weg! Jij zal je een stuk aantrekkelijk voel en je partner zal niet kunnen wachten om met je aan de gang te gaan.

Ga voor stout

Binnen de lijntjes kleuren is misschien wel het moto van heel veel Nederlanders. Gewoon is al gek genoeg! Nou als het aankomt op je seksleven kan eigenlijk niets gek genoeg zolang jij je er prettig bij voelt en andere er niet teveel last van hebben.

Zit je in een restaurant en voel je opeens een bepaalde opwinding geef er dan eens aan toe en streel jezelf over je borsten terwijl je partner je kan zien. Of raak elkaar eens op een plek aan terwijl jullie in de biscoop een film aan het kijken zijn. Wedden dat zij raar opkijkt als je opeens met een hand langs haar dijen gaat.

Wie had ooit gedacht dat jij aan orale seks zou doen? Toen je jonger was echt niet! Je moest er niet aan denken waarschijnlijk. En dat geldt nu waarschijnlijk ook voor heel veel dingen. Anale seks is ook een drempel voor heel veel koppels, maar hebben jullie het wel echt eens gedaan? Trek je stoute schoenen aan en verken eens of het iets voor jullie is. Of misschien vinden jullie kinky seks wel wat? Zit er een kleine seksmeester in jou of vind je het heerlijk om overmeesterd te worden terwijl je geboeid ligt aan het bed?

Maak soms zin

Soms ben je gewoon moe of staat je hoofd er even niet naar. Dat is soms natuurlijk helemaal niet erg, maar soms kan je ook zin maken. Soms moet je even alle ‘smoesjes’ opzij zetten en zin maken! Je zal zien als je bezig bent dat je geen moment spijt hebt. Want wees nou eens eerlijk een goede orgasme maakt alles toch goed? Niets fijner om een uurtje van elkaar te genieten om vervolgens in slaap te vallen met de heerlijke gedachtes van seks.

Uit onderzoek blijkt zelfs je zin in seks krijgt door het hebben van seks. De vraag die jij je moest stellen is blijf je wachten tot de zin in seks komt of wil zorg je voor zin in seks?

Zoek contact met elkaar

Zin in seks met elkaar begint bij een goede communicatie! Merk je dat er de afgelopen tijd veel irritatie is, zorg dan dat je er over praat. Neem de irritatie zoveel mogelijk weg en zorg dat je weer met elkaar communiceert. Je zal zien dat kleine dingen van ergernis snel zullen verdwijnen en je snel door kan naar de volgens stappen.

Fysiek contact is namelijk ongelofelijk belangrijk en soms net zo belangrijk als het communiceren. Zo kan een hand op je lichaam al bijdragen aan een fijner gevoel. Maar ook een kus terwijl iemand even druk is of een hand op de kont kan bijdragen aan je relatie. Het geeft bevestiging dat iemand om je geeft, vertrouwen en werkt ook nog bij aan een gezonde opbouw van de sekslust. Lichamelijk contact is ongelofelijk belangrijk wanneer jij je libido wilt verhogen.

Als laatst wil ik wat aandacht geven aan het spontane contact met elkaar. Hier bedoel ik contact wat niet altijd te verwachten is. We geven elkaar allemaal een kus als we van huis gaan of juist thuis komen. Maar geef je ook nog eens een zoen als de ander bijvoorbeeld aan het koken is of gewoon tv zit te kijken? Ben je niet bij elkaar stuur dan gewoon eens een lief appje dat je diegene mist. Of nog beter stuur eens een appje dat je vanavond wel zin hebt om het bed te verkennen.

Get in the mood

Soms is het gewoon heerlijk om een beetje in de mood te komen. Ja bepaald eten draag hier aan bij, maar eigenlijk bedoel ik dit niet.

Zorg dat je de tijd voor elkaar neemt en de avond start door eens samen heerlijk te gaan eten. Dit kan gewoon thuis en is misschien ook wel zo leuk. Dek de tafel, zet de kaarsen neer en begin met het maken van het voorgerecht met elkaar. Een plankje met van alles wat jullie lekker vinden zoals stokbroodje, tapenade, olijven en een balletje gehakt? Ondertussen bestel je de pizza’s die later als hoofdgerecht dienen. Speel ondertussen bijvoorbeeld een spelletje de 10 vragen die je elkaar nooit durfde te stellen. Natuurlijk sluit je de avond af door een toetje te nemen die bijdraagt aan elkaar verkennen. Altijd al eens ijs van zijn eikel willen eten of van haar tepels?

Ook leuk is om een pot te maken waar jullie bijvoorbeeld allebei een aantal briefjes in mogen doen waar vragen en opdrachten opstaan. Aan jullie wat de spelregels zijn, maar des de minder spelregels des de spannender het is. Heb jij je partner altijd al eens willen zien masturberen? Of heb je altijd al willen weten wat de ander zijn seksfantasie is? Wedden dat niet alle kaartje op zijn voor jullie het niet meer houden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *