Hoe moet je jezelf vingeren? De beste tips voor een orgasme

Hoe moet je jezelf vingeren? De beste tips voor een orgasme

Jezelf vingeren is volkomen normaal en ontzettend belangrijk om je eigen lichaam te ontdekken. Waar het bij mannen de normaalste zaak ter wereld is om zichzelf af te trekken, blijft er bij vrouwen toch een taboe op hersen. In dit artikel is het alles behalve een taboe, want hier gaan we het uitgebreid hebben over jezelf vingeren en hoe je hier optimaal van kan genieten!

Hoe moet je jezelf vingeren?

Wanneer je nog geen of weinig ervaring met jezelf vingeren hebt, kan dit nogal raar zijn. Jezelf aanraken kan wat onwennig zijn en dat is volkomen normaal. Je zal je lichaam langzaam moeten verkennen en (zelf)vertrouwen moeten opbouwen.

Als je gaat beginnen met vingeren dan is het belangrijk dat je niet teveel nadruk gaat leggen op het klaarkomen. Eigenlijk is dat in het begin helemaal niet belangrijk. Het spel om met jezelf te spelen is ongelofelijk fijn en als je hier optimaal van kan genieten dan kan dit uiteindelijk leiden tot een orgasme.

Bij veel vrouwen is de kans het groots om een orgasme te krijgen door de clitoris te stimuleren. De clitoris bevindt zich boven de vagina en is eigenlijk het best te vinden daar waar de schaamlippen beginnen (klein stukje erboven). Maar daar stopt het gevoeligste deel niet, want dit kan doorlopen tot in de schaamlippen.

Dit gebied kan je het best stimuleren door met je vingers hier over heen te gaan. Door volgende beweging en druk zul je uiteindelijk voelen dat je lichaam hierop reageert. Je gaat meer vocht aanmaken, je clitoris kan wat opzwellen en je gaat wat zwaarder ademen. Als je durft toe te geven aan dit gevoel van genot dan kan je uiteindelijk een orgasme krijgen.

Jezelf vingeren tips

Jezelf vingeren is hartstikke leuk! Iedere vrouw zou zichzelf een plezier moeten doen en zichzelf dit plezier te gunnen. Jezelf ontdekken en te leren wat je wel en niet lekker vind, is ontzettend belangrijk voor je seksuele ontwikkeling. Uiteindelijk ben jij degene die moet leren wat jou opwind en wat niet.

Om nou je lichaam

Breng jezelf in de stemming

In de stemming komen is ongelofelijk belangrijk als je jezelf wilt vingeren. Dit kan je het best doen in een vertrouwde omgeving zoals je slaapkamer of badkamer.

Zorg dat je lekker ontspannen bent en voldoende privacy hebt. Zeker als je net start met mastuberen dan kan dit nogal spannend zijn. Zorg er daarom voor dat je het bijvoorbeeld doet in een ruimte die op slot kan, niemand thuis is of er niemand binnen komt.

Hele fijne plekken zijn bijvoorbeeld onder de dekens in je bed voor het slapen gaan, onder de douche of in bad. Zorg dat je niet teveel kleding aan hebt of nog beter helemaal naakt. Hierdoor kan je makkelijk overal bij waardoor je jezelf makkelijk kan stimuleren.

Werk bijvoorbeeld van boven naar beneden. Streel je hals, over je borsten, naar je buik en vergeet vooral de binnenkant van je dijen niet.

Neem de tijd

Je merkt al dat je nog geen tijd hebt besteed aan je tepels, clitoris, schaamlippen of de opening van de vagina. Dit is in het begin ook helemaal niet belangrijk. Belangrijker is om eerst jezelf op te warmen. Je zal merken dat je vanzelf je tepels en vagina gaat stimuleren wanneer je hier klaar voor bent.

Een vrouw heeft gemiddeld 20 tot 30 minuten nodig om klaar te kunnen komen

Ga bijvoorbeeld met je handen over de binnenkant van je dijen, richting je schaamlippen. Ga langzaam met je vingertoppen over je schaamlippen en streel weer naar boven over je buik naar je borsten. Nu kan je langzaam je tepels stimuleren. Sommige vinden het fijn om ze zachtjes te strelen, maar sommige vinden het ook fijn om ze tussen je duim en wijsvinger te nemen. Een klein beetje knijpen en ronddraaien kan erg aangenaam zijn.

Als je merkt dat je ademhaling omhoog gaat en je af en toe moet kreunen dan kan je met het echte werk beginnen. Daar bedoelen we natuurlijk de vagina zelf mee, want dit is uiteindelijk waarvoor je jezelf vingert.

Verschillende manieren van stimuleren

Waarschijnlijk is het beneden ondertussen aardig vochtig geworden en dat is volkomen normaal. Je bent tenslotte als een tijdje bezig om jezelf op te warmen.

De makkelijk manier om je jezelf te vingeren is om met één of twee vingers over je clitoris te bewegen. Dit kan je doen door je vinger(s) op de clitoris te plaatsen tussen je schaamlippen. Hierdoor stimuleer je het gehele oppervlak wat erg prettig zal aanvullen. Je kan dit opbouwen door steeds een vinger extra te gebruiken om zo een groter oppervlak te stimuleren.

Ander manieren van stimuleren zijn.

  • Stimuleer de gehele vagina: Door de hele vagina zitten zenuwen en het zal dan ook lekker aanvoelen om dit allemaal te stimuleren. Plaats je vingers in het midden van de vagina en maak stimuleer de gehele vagina door van onder naar boven te gaan.
  • Ronde bewegingen: Deze manier is echt om je clitoris te stimuleren. Plaats meerdere vingers op de clitoris en maak ronde bewegingen over je clitoris. Door meer druk te zetten met je vingers zal je meer stimulatie geven of door het tempo van de rondjes maken te verhogen.
  • Buiten de clitoris: Plaats twee vingers buiten de clitoris en laat ze over je schaamlippen glijden. Hierdoor stimuleer je niet direct de clitoris, maar wel alle zenuwen eromheen.
  • Knip en tik op de clitoris: Sommige vinden het heerlijk terwijl andere het niks vinden dat hoort bij jezelf vingeren. Je moet het een keer proberen. Geef als je echt opgewonden bent wat tikjes op je clitoris of knijp er heel ligt in.
  • In je vagina: Bouw dit langzaam op door eerst met één vinger naar binnen te gaan. Mocht je meer stimulatie willen dan kan je er steeds één vinger bij doen. Ook de binnenkant van de vagina stimuleren is erg lekker en moet je absoluut ontdekken.

Gebruik je fantasie of beelden

Een erg fijne methode om extra omgewonden te raken is om je fantasie of beelden te gebruiken.

Het makkelijkste is om je fantasie te gebruiken. Doe onder het strelen of masturberen je ogen dicht en denk aan een situatie waar je opgewonden van raakt. Denk bijvoorbeeld aan een warme zomerdag waar je een koppel seks ziet hebben in de duinen. Het kan van alles zijn als jij er maar opgewonden van raakt.

Heb je niet zoveel fantasie, maar raak je wel opgewonden van beelden dan is porno of porna wellicht iets voor jou. Tegenwoordig kan je heel makkelijk op je mobiel een filmpje starten en deze gebruiken om in de stemming te komen. Zeker porna is erg fijn als je van een verhaal houdt waar de spanning langzaam oploopt.

Maak gebruik van seksspeeltjes

Als je jouw lichaam hebt ontdekt met je vingers dan kan het ook interessant zijn om een speeltje te gebruiken.

Om te starten is glijmiddel een absolute aanrader! Sommige vrouwen maken voldoende vocht aan, maar heel veel vrouwen vinden het fijn om wat extra vocht te hebben. Glijmiddel is daar ideaal voor en zal het stimuleren van de vagina extra fijn maken.

Het belangrijkste bij het gebruik van seksspeeltjes als een dildo of vibrator is dat eerst ontdekt wat je echt lekker vindt. Veel seksspeeltjes zijn namelijk gemaakt op het stimuleren van een bepaald iets en daarvoor moet je weten wat je echt lekker vind.

Zo is een dildo erg fijn als je fijn inwendige stimulatie houdt. Maar je kan hem natuurlijk ook gebruiken om door je schaamlippen te laten glijden. Wil je een keer weten hoe een penis kan voelen dan is een realistisch dildo misschien iets voor jou. Heb je al je g-spot ontdekt dan kan je zelfs een g-spot dildo gebruiken.

Een ander leuk seksspeeltje is de vibrator. Er zijn talloze vibrators, maar als je begint met jezelf vingeren dan is clitoris vibrator zoals een luchtdruk vibrator erg fijn.

Vind je het fijn om van alles wat te hebben dan kan je kijken naar een tarzan vibrator. Hierbij kan je zowel inwendig als uitwendig jezelf stimuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *